:: Op 13 juni 1957 geboren in Sint-Amandsberg
:: Woont in Mariakerke
:: Sinds 1978 bezieler van het Gents liberalisme
:: Gebeten door Gent, verliefd op zijn stad
:: Sinds 1985 Gemeenteraadslid
:: Tussen 1989 en 2009 (eerste) schepen
:: Tussen 2009 en 2014 Vlaams Volksvertegenwoordiger
:: Tussen 2014 en 2016 Kabinetschef van de
    Vice-minister-president Vlaamse regering
:: Sinds 2013 voorzitter Raad van Bestuur Ugent
:: Levensmotto: Geen angst maar passie

Nieuws

Sas duwt lijst

Guy Verhofstadt ontmijnt meningsverschil in Oost-Vlaamse lijstvorming. Sas van Rouveroij wordt lijstduwer bij de effectieve kandidaten. In het weekend keurden de leden van de Oost-Vlaamse Open-Vld de ontwerp-lijst goed. De Gentse afdeling had nochtans gevraagd de lijst af te wijzen omdat Gent de vierde plaats niet had gekregen.

Sas van Rouveroij: “De leden hebben het laatste woord. Je kan nu in een hoekje zitten bokken maar dat is mijn stijl niet. Niemand wordt daar beter van. Gent niet en al zeker de Open-Vld  niet.”

Guy Verhofstadt: “Ik heb Sas gevraagd om het lijstduwerschap te aanvaarden. Sas is al 20 jaar in Gent schepen en goed voor bijna 11.000 voorkeurstemmen. We hebben hem nodig. Ik ben blij dat hij het aanbod heeft aanvaard. We gaan op de Vlaamse lijst samen campagne voeren. Twee lijstduwers voor Gent op de Vlaamse lijst is toch een krachtig signaal naar de Gentenaars!”

Vanmorgen heeft de Open-Vld   ook de Europese lijst vastgelegd. Bart Somers heeft Sas van Rouveroij gevraagd om als Gentenaar de derde opvolging te aanvaarden.

Sas van Rouveroij: “Ik ga 100% voor Guy als onze Europese lijsttrekker.  De derde plaats heb ik aanvaard om ook bij de opvolgers de Gentse belangen te waarborgen."Terug naar overzicht