:: Op 13 juni 1957 geboren in Sint-Amandsberg
:: Woont in Mariakerke
:: Sinds 1978 bezieler van het Gents liberalisme
:: Gebeten door Gent, verliefd op zijn stad
:: Sinds 1985 Gemeenteraadslid
:: Tussen 1989 en 2009 (eerste) schepen
:: Tussen 2009 en 2014 Vlaams Volksvertegenwoordiger
:: Tussen 2014 en 2016 Kabinetschef van de
    Vice-minister-president Vlaamse regering
:: Sinds 2013 voorzitter Raad van Bestuur Ugent
:: Levensmotto: Geen angst maar passie

Nieuws

De Vlaamse regering denkt dat ze nog altijd met geld kan strooien

Open Vld is niet onder de indruk van de begrotingscontrole van de Vlaamse regering. De regering wil geen reservers aanleggen waardoor de Vlaamse begroting niet gewapend is tegen de rampspoed die er aan zit te komen. Het derde net van de VRT wordt niet geschrapt, en de inkomsten die De Lijn zal genereren zijn ruimschoots onvoldoende.

Sas van Rouveroij is ook ongerust over de kindpremie. De Vlaamse regering stelt de kindpremie één jaar uit, terwijl Open Vld ervoor pleit dat ze wordt afgeschaft. De Vlaming is niet gediend met eenmalige cadeaus, maar wel met structurele maatregelen. Ook de vermindering van het aantal ambtenaren is flauw. Vlaanderen had in het oorspronkelijke bestuursakkoord al gezegd 5 % van de ambtenaren te laten afvloeien. Voorlopig zitten we nog maar aan 1 %.

Sas: "Ik vrees dat we over enkele maanden opnieuw moeten praten over een begroting die enkele honderden miljoenen euro in het rood gaat."

Om de reactie van Sas te herbekijken op VRT Nieuws, klik hier.

Voor VTM Journaal, klik hier.

Sas gaf ook een omstandig interview op Radio 1, tijdens het programma Vandaag. Om te herbeluisteren, klik hier.Terug naar overzicht