:: Op 13 juni 1957 geboren in Sint-Amandsberg
:: Woont in Mariakerke
:: Sinds 1978 bezieler van het Gents liberalisme
:: Gebeten door Gent, verliefd op zijn stad
:: Sinds 1985 Gemeenteraadslid
:: Tussen 1989 en 2009 (eerste) schepen
:: Tussen 2009 en 2014 Vlaams Volksvertegenwoordiger
:: Tussen 2014 en 2016 Kabinetschef van de
    Vice-minister-president Vlaamse regering
:: Sinds 2013 voorzitter Raad van Bestuur Ugent
:: Levensmotto: Geen angst maar passie

Nieuws

Aanpassing tarieven betaalparking vrachtwagens E40 Wetteren laat wellicht nog even op zich wachten

Op 12 november 2012 werd de nieuwe betalende parking voor vrachtwagens langs de E40 in Wetteren geopend. Sindsdien blijkt de parking echter weinig of niet gebruikt te worden.

De Transport Arbeider Vakbond BTB-ABVV maakte een eerste evaluatierapport op waarin een aantal positieve zaken zijn opgesomd, zoals de plaatsing van geluidsschermen, het aparte sanitair voor mannen en vrouwen en de stopcontacten voor koelvrachtwagens. Toch heeft BTB in het evaluatierapport heel wat punten van kritiek.

Er zouden te weinig gratis parkeerplaatsen zijn: het aantal algemene parkeerplaatsen is verdubbeld tot 92, maar het aantal niet-betalende parkeerplaatsen is verminderd tot amper 12.
De bestuurders zouden er amper wat terugkrijgen voor hun betaalde parkeerplaats: er dient betaald te worden om te douchen, voor een toiletbezoek en in de shop en het restaurant krijgen de truckers geen korting.
Er zouden te weinig faciliteiten zijn zoals Wifi en een ontspanningsruimte.
De uiteindelijke beveiliging zou ondermaats zijn.

Vlaams Volksvertegenwoordiger Sas van Rouveroij (Open Vld) stelde hierover een vraag aan Vlaams Minister Hilde Crevits, bevoegd voor mobiliteit en openbare werken. Hij wou o.m. weten of er al overleg heeft plaatsgevonden tussen de minister en de concessiehouder na de ingebruikname van de parking én of de vooropgestelde evaluatieperiode een stuk ingekort kon worden, om eventuele bijsturingen sneller mogelijk te maken

In haar antwoord laat de minister weten dat de exploitatie van deze parking werd toevertrouwd aan een concessiehouder, die voor het gebruik van deze site een concessievergoeding betaalt. De prijszetting is een verantwoordelijkheid van de concessiehouder. De concessiehouder heeft meegedeeld de nodige initiatieven te nemen om de bezettingsgraad te verhogen. Hij kan daartoe overwegen om de prijs te verlagen, aldus de minister.

Minister Crevits heeft daarnaast aan de commissie nevenbedrijven gevraagd om in overleg met de concessiehouder een eerste evaluatieoverleg te plannen een half jaar na de ingebruikname. Deze zal dus vermoedelijk plaatsvinden ergens midden mei. Het blijft wellicht wachten tot dan vooraleer er tariefaanpassingen komen. Terug naar overzicht