:: Op 13 juni 1957 geboren in Sint-Amandsberg
:: Woont in Mariakerke
:: Sinds 1978 bezieler van het Gents liberalisme
:: Gebeten door Gent, verliefd op zijn stad
:: Sinds 1985 Gemeenteraadslid
:: Tussen 1989 en 2009 (eerste) schepen
:: Tussen 2009 en 2014 Vlaams Volksvertegenwoordiger
:: Tussen 2014 en 2016 Kabinetschef van de
    Vice-minister-president Vlaamse regering
:: Sinds 2013 voorzitter Raad van Bestuur Ugent
:: Levensmotto: Geen angst maar passie

Nieuws

Scholennood had al lang opgelost kunnen zijn

Begrotingsminister Philippe Muyters (N-VA) werkt aan een geheimzinnige oplossing om in meer geld te voorzien voor de scholenbouw. Dat heeft zijn partijvoorzitter bekendgemaakt. 'Rare manier van werken, tenzij De Wever zich ontbloot als de schaduwminister-president', zegt liberaal fractievoorzitter Sas van Rouveroij. Volgens Open Vld had de Vlaamse regering hiervoor echter al lang voldoende budget kunnen voorzien.

“In de vorige jaren heeft de verkoop van gronden aan waterzuiveringsmaatschappij Aquafin € 400 miljoen opgeleverd", zegt Dirk Van Mechelen. "Daarvan had men makkelijk een deel kunnen aanwenden om in 2013 aan scholenbouw te doen. Zo zou men éénmalige ontvangsten kunnen gebruiken voor éénmalige uitgaven, zoals in elk gezond financieel beleid. Nu moet men echter gaan schrappen in lopende uitgaven om de nood te lenigen.”

Open Vld heeft trouwens tijdens de begrotingsopmaak in december verschillende amendementen ingediend om de scholencapciteit te vergroten. “Toen werden die amendementen door de meerderheid weggestemd”, zegt Sas Van Rouveroij. “Daarna hebben we bijna wekelijks dit voorstel, met de benodigde financiering ervoor, in herinnering gebracht. Nu klinkt bij N-VA hetzelfde geluid, maar naar de financiering blijft het raden. Laten we hopen dat het weeral geen begrotingstruc is, zoals met het vakantiegeld in onderwijs. Deze manier van werken illustreert opnieuw het gebrek aan samenhang in de regering Peeters, waar de coalitiepartners elkaar geen duimbreed meer gunnen om samen oplossingen te vinden. Rare manier van werken, tenzij De Wever zich ontbloot als de schaduwminister-president.”Terug naar overzicht