:: Op 13 juni 1957 geboren in Sint-Amandsberg
:: Woont in Mariakerke
:: Sinds 1978 bezieler van het Gents liberalisme
:: Gebeten door Gent, verliefd op zijn stad
:: Sinds 1985 Gemeenteraadslid
:: Tussen 1989 en 2009 (eerste) schepen
:: Tussen 2009 en 2014 Vlaams Volksvertegenwoordiger
:: Tussen 2014 en 2016 Kabinetschef van de
    Vice-minister-president Vlaamse regering
:: Sinds 2013 voorzitter Raad van Bestuur Ugent
:: Levensmotto: Geen angst maar passie

Nieuws

VRT maakt er zich gemakkelijk van af voor veel geld

Volgens Vlaams Volksvertegenwoordiger Sas van Rouveroij (Open Vld) maakt de VRT er zich bijzonder gemakkelijk vanaf met de invulling van OP12. Het derde net waar Open Vld al meermaals kritiek op uitte, moest volgens de beheersovereenkomst vanaf 1 september 2013 een specifiek aanbod voor jongeren brengen, dat ook ruimte biedt voor een aanbod door jongeren en dit gedurende 2 à 4 dagen per week.

Van Rouveroij: “De datum voor dit ‘volwaardig’ aanbod op OP12 is ondertussen al verschoven naar eind september en dan nog gaat het enkel om het volgen van jongeren die een vernieuwend tv-programma moeten maken dat in 2014 te zien zal zijn. Voor dit soort van televisie legt de Vlaamse regering elk jaar ruim 7 miljoen extra op tafel bij de openbare omroep. En dit terwijl er talloze andere noodzakelijke beleidsprojecten zijn. Hoe moeten we dat eigenlijk uitleggen? Er zijn wachtlijsten, schooltekorten, enzovoorts, maar de VRT mag wat experimenteren?”

Bovendien is er nog heel wat lege ruimte op het derde net. “De maandag is voor jongeren, de woensdag voor expats en de zondag voor slechtzienden. De VRT maakt er zich duidelijk gemakkelijk vanaf voor zo’n hoop geld.”, aldus Van Rouveroij. De liberaal reageert overigens ook op CD&V die nu kritisch is voor het derde net: “CD&V heeft dit zogenaamde prestigeproject van Ingrid Lieten braaf mee goedgekeurd, maar ziet nu pas in dat wij al die tijd gelijk hebben gehad. Het wordt tijd dat de juiste conclusies worden getrokken!”

Sas Van Rouveroij, die Bart Tommelein opvolgt in de commissie Media van het Vlaams Parlement, maakt hiermee alvast duidelijk dat hij dezelfde weg als zijn voorganger zal inslaan en het overbodige luxekanaal van de VRT onder een even kritische loep zal leggen.Terug naar overzicht