:: Op 13 juni 1957 geboren in Sint-Amandsberg
:: Woont in Mariakerke
:: Sinds 1978 bezieler van het Gents liberalisme
:: Gebeten door Gent, verliefd op zijn stad
:: Sinds 1985 Gemeenteraadslid
:: Tussen 1989 en 2009 (eerste) schepen
:: Tussen 2009 en 2014 Vlaams Volksvertegenwoordiger
:: Tussen 2014 en 2016 Kabinetschef van de
    Vice-minister-president Vlaamse regering
:: Sinds 2013 voorzitter Raad van Bestuur Ugent
:: Levensmotto: Geen angst maar passie

Nieuws

Sas loopt stage bij Marie-Jo

Tijdens het zomerreces bood Voka 40 parlementsleden de kans te proeven van het bedrijfsleven door een dag stage te lopen in een bedrijf. Voka organiseert al 20 jaar zomerstages voor parlementsleden. Op die manier kunnen parlementsleden inspiratie opdoen voor het volgende politieke jaar. Sas ging een dag meedraaien bij Van de Velde, producent van dameslingerie. Lees hier het verslag van zijn dag. 

Wat heeft u allemaal gezien en mogen beleven tijdens uw Voka stage?


Ignace en Herman hebben met mij het bedrijf helemaal doorlopen. En dat bedoel ik zowel letterlijk als figuurlijk. De organisatiestructuur, de uitdagingen, de verschillende geledingen van de ontwerpsters tot de stiksters. Van voor- tot achterdeur. Van grondstoffen tot afgewerkt product. Van factuur tot balans. Van aanwerving tot ontslag.

Wat was voor u het hoogtepunt van uw stagedag?


De gesprekken zowel met Herman als met Ignace waren zeer inspirerend en in die zin toch het hoogtepunt. Ze zijn erg complementair. Daardoor kreeg ik een zeer volledig beeld van het bedrijf. Beiden zijn bijzonder gedreven. Zeer gefocust. De kennis van zaken is massief en overtuigend.

Wat heeft u geleerd van de onderneming / de ondernemer?


Opvallend: geen beschuldigende vinger naar anderen, niet naar de overheid, niet naar concurrenten. Maar vooral kijken in de spiegel. Doe ik het goed? Kan ik beter? Wat kan ik voor mijn mensen doen zodat ze hun talenten en vaardigheden met nog meer goesting voor het bedrijf inzetten.

Wat neemt u mee naar het parlement?


Het respect voor een familiezaak. Het respect voor de goesting om te ondernemen. De plicht om mensen die willen ondernemen alle kansen daartoe te geven. De plicht om als overheid geen flik maar een partner te zijn voor wie vooruit wil, voor wie risico’s durft nemen en zo tewerkstelling en welvaart creëert.Terug naar overzicht