:: Op 13 juni 1957 geboren in Sint-Amandsberg
:: Woont in Mariakerke
:: Sinds 1978 bezieler van het Gents liberalisme
:: Gebeten door Gent, verliefd op zijn stad
:: Sinds 1985 Gemeenteraadslid
:: Tussen 1989 en 2009 (eerste) schepen
:: Tussen 2009 en 2014 Vlaams Volksvertegenwoordiger
:: Tussen 2014 en 2016 Kabinetschef van de
    Vice-minister-president Vlaamse regering
:: Sinds 2013 voorzitter Raad van Bestuur Ugent
:: Levensmotto: Geen angst maar passie

Nieuws

Sas legt minister-president Peeters en minister Crevits op de rooster

Op de plenaire middagvergadering van woensdag 17 november hielden de volksvertegenwoordigers van het Vlaams Parlement een actualiteitsdebat aangaande de slimme kilometerheffing. Tijdens het debat verwoordde Sas het standpunt van de Open Vld fractie die fel gekant is tegen de éénzijdige invoering van de kilometerheffing op vrachtwagens. Volgens de liberalen kan een invoering enkel, minstens in Beneluxverband, idealiter in Europees verband. Zo niet, dreigt grote schade voor onze Vlaamse economie en dus onze Vlaamse welvaart.

Uit een studie van de Hogeschool Gent waarop Sas zelf de hand kon leggen blijkt dat de rentabiliteit halveert van de onderzochte 135 logistieke bedrijven. Het aantal bedrijven met een falingskans groeit van 14 naar 21%. Sas van Rouveroij heeft dan ook de minister-president en de bevoegde minister geconfronteerd met deze vernietigende cijfers.

Het verslag van deze plenaire vergadering kan u lezen door hier te klikken. U kan ook het filmpje bekijken met de tussenkomst van Sas.

Ook Radio 1 had gehoor naar de argumentatie van Sas. U kan het debat met een CD&V collega aangaande de slimme kilometerheffing hier terug beluisteren.Terug naar overzicht