:: Op 13 juni 1957 geboren in Sint-Amandsberg
:: Woont in Mariakerke
:: Sinds 1978 bezieler van het Gents liberalisme
:: Gebeten door Gent, verliefd op zijn stad
:: Sinds 1985 Gemeenteraadslid
:: Tussen 1989 en 2009 (eerste) schepen
:: Tussen 2009 en 2014 Vlaams Volksvertegenwoordiger
:: Tussen 2014 en 2016 Kabinetschef van de
    Vice-minister-president Vlaamse regering
:: Sinds 2013 voorzitter Raad van Bestuur Ugent
:: Levensmotto: Geen angst maar passie

Nieuws

Mysterieuze sjakosj onthuld

Gent surft mee op de golven van de innovatie. Op vrijdag 9 januari 2009 ging de mobiele website van de Stad Gent online, zodat iedereen voortaan overal in Gent moeiteloos alle mogelijke stadsinformatie kan raadplegen.

Met dit project ‘Gent in de sjakosj’ is leven in de stad gemakkelijker dan ooit. Winkelen, ontspannen, eten en drinken, het nieuws volgen, kan allemaal mobiel. Het publiek vindt er ook de noodnummers en alle relevante info uit de stadsgids. Voor Proximusklanten is de dienst de eerste drie maanden zelfs gratis. Ook op de Infokiosken van de Stad Gent zal de mobiele site kosteloos geraadpleegd kunnen worden.

Om de lancering van het project de aandacht te bezorgen die het verdient, hing Sas van Rouveroij, eerste schepen en schepen voor de haven en innovatie, met de hulp van de Gentse brandweer, Jacob Van Artevelde op de Vrijdagmarkt, Gents symbool bij uitstek, een xxxl-sjakosj om de arm op donderdag 8 januari. Neem zeker een kijkje op
http://www.youtube.com/watch?v=Y03xj2hUjR0&feature=channel_page

m.gent.be is de url waarop alle mogelijke basisinformatie over de stad in een gsm- en kostenvriendelijk formaat staat. Geen www dus, maar m van mobiel.

Wie nog niet vertrouwd is met de surfmogelijkheden van zijn mobiel toestel vindt een  handleiding op de website www.gent.be/gentindesjakosj.

Het experiment duurt drie maanden. Tot donderdag 9 april kunnen Proximusklanten gratis gebruikmaken van de dienst; klanten van andere providers checken best de datatarieven bij hun leverancier. Door de gebruikte technologie is de prijs van het surfen beperkt: de informatie is beschikbaar in een formaat dat weinig dataverkeer genereert en dus minder kost.

Bij positieve evaluatie zal het informatieaanbod geleidelijk aan verder uitgebouwd en aangevuld worden met nieuwe toepassingen.

Het experiment is een samenwerking tussen de Stad Gent, Digipolis en het IBBT, het Interdisciplinair Instituut voor de Breedband Technologie. Het IBBT is een onafhankelijke onderzoeksinstelling die in opdracht van de Vlaamse overheid innovatie binnen ICT stimuleert. Het instituut ontwikkelde een technologie die de informatie op een bestaande website snel  kan vertalen naar mobiele inhoud. Met die technologie bouwt Gent dus zijn eigen mobiele portaal: m.gent.be. Het portaal is  bruikbaar voor iedere gsm met internettoegang, onafhankelijk van het merk. Op het toestel van de eindgebruiker moet niets worden geïnstalleerd.

Bovendien wordt voor de realisatie van het mobiele portaal gebruik gemaakt van open source-technologie, waardoor latere uitbreidingen en aanpassingen makkelijker worden.Terug naar overzicht