:: Op 13 juni 1957 geboren in Sint-Amandsberg
:: Woont in Mariakerke
:: Sinds 1978 bezieler van het Gents liberalisme
:: Gebeten door Gent, verliefd op zijn stad
:: Sinds 1985 Gemeenteraadslid
:: Tussen 1989 en 2009 (eerste) schepen
:: Tussen 2009 en 2014 Vlaams Volksvertegenwoordiger
:: Tussen 2014 en 2016 Kabinetschef van de
    Vice-minister-president Vlaamse regering
:: Sinds 2013 voorzitter Raad van Bestuur Ugent
:: Levensmotto: Geen angst maar passie

Nieuws

Sinterklaaspolitiek Vlaamse regering loopt spuigaten uit

Met de invoering van de kindpremie en de toekenning van subsidies voor een wellnesscentrum en paardenpark doet de Vlaamse Regering aan pure dagjespolitiek terwijl Vlaanderen schreeuwt om structurele hervormingen.

Sas van Rouveroij, fractievoorzitter Open Vld: “Er is geen sector in het onderwijs of het Vlaamse welzijnslandschap of er is een wachtlijst. Ouders vinden geen kinderopvang, jongeren geen aangepaste hulp in de bijzondere jeugdzorg, kleuterklassen barsten uit hun voegen en jongeren met een depressie botsen op de wachtlijsten van de centra voor geestelijke gezondheidszorg. En net op dat moment komt de Vlaamse regering af met een premie waar niemand op zit te wachten. Als liberalen stellen we voor eerst de structurele problemen duurzaam op te lossen want Sinterklaas maakt alleen maar op zijn naamdag kinderen gelukkig.”

De subsidies voor een wellnesscentrum en een paardenpark tonen een totaal gemis aan verantwoordelijkheidszin aan. “Vlaanderen moet zich bezighouden met structurele hervormingen die voelbaar zijn van De Panne tot Maaseik. Laat dit impulsbeleid met de nodige Vlaamse steun over aan de gemeentebesturen die veel beter maatwerk kunnen leveren. Niemand begrijpt nog waar de Vlaamse regering mee bezig is”, zegt Open Vld-fractievoorzitter Sas van Rouveroij.

 

“Overal in Europa wordt gezaaid naar het bakje. De euro vecht voor zijn overleven en het risico op een recessie neemt toe. Burgers en bedrijven zijn onzeker want alle Belgische overheden samen wacht een saneringsinspanning van 7 tot 8 miljard euro. Ondertussen moddert de Vlaams Regering wat aan in plaats van Vlaanderen structureel weerbaar te maken voor de storm die maar niet wil gaan liggen.”

 

Of maakt ze naar slechte gewoonte ruzie via perslekken en dodelijke anonieme zinnetjes van ministers over elkaars betwiste beslissingen. "Het Vlaamse schip loopt gegarandeerd op de klippen als de kapitein zijn muitende bemanning niet onder controle weet te houden", aldus Sas van Rouveroij. 

Klik hier om het VTM Nieuws te herbekijken met reactie van Sas.
 Terug naar overzicht