:: Op 13 juni 1957 geboren in Sint-Amandsberg
:: Woont in Mariakerke
:: Sinds 1978 bezieler van het Gents liberalisme
:: Gebeten door Gent, verliefd op zijn stad
:: Sinds 1985 Gemeenteraadslid
:: Tussen 1989 en 2009 (eerste) schepen
:: Tussen 2009 en 2014 Vlaams Volksvertegenwoordiger
:: Tussen 2014 en 2016 Kabinetschef van de
    Vice-minister-president Vlaamse regering
:: Sinds 2013 voorzitter Raad van Bestuur Ugent
:: Levensmotto: Geen angst maar passie

Nieuws

Aanpak crisis door Vlaamse regering is onvoldoende

Belgabericht: De Vlaamse regering heeft in haar begroting 2012 totaal onvoldoende buffers voorzien om de crisis op te vangen. Dat zegt Sas van Rouveroij, fractieleider van Open Vld in het Vlaams parlement, aan Belga. "Wij hebben daar al eerder voor gewaarschuwd. Maar de regering had daar geen oren naar en verweet ons te somber te zijn.

Wel, we krijgen nu gelijk", aldus Van Rouveroij. De Vlaamse begroting voor 2012 gaat uit van een economische groei van 1,6 procent. Maar nu de groei is bijgesteld naar 0,8 procent moet Vlaanderen volgens Vlaams minister-president Kris Peeters op zoek naar ruim 200 miljoen euro. Het is nog afwachten hoe de regering-Peeters dat gat zal dichtrijden.

"Wij zeggen al maanden dat de Vlaamse regering zich onvoldoende heeft gewapend tegen de crisis. Zo is er een conjunctuurbuffer van amper 40 miljoen euro voorzien. Dat is veel te weinig. In de periode 2004-2008 (met de liberale minister van Financiën Dirk Van Mechelen, nvdr) werd er stelselmatig een conjunctuurbuffer van 1 procent voorzien wat toen goed was voor een buffer van 150 à 180 miljoen euro. Had men dat nu ook gedaan, dan had men de tegenvallende groei veel beter kunnen opvangen", legt van Rouveroij uit.

"En omdat de Vlaamse regering onvoldoende heeft geluisterd naar de waarschuwingen, moet ze nu op zoek naar 200 miljoen euro en zullen ook alle aangekondigde nieuwe beleidsmaatregelen, zoals de invoering van een kindpremie, moeten teruggeschroefd of ingeslikt worden. Vandaar dat ons advies ook altijd was: eerst voldoende buffers aanleggen en dan pas nieuw beleid uitstippelen", aldus van Rouveroij.Terug naar overzicht