:: Op 13 juni 1957 geboren in Sint-Amandsberg
:: Woont in Mariakerke
:: Sinds 1978 bezieler van het Gents liberalisme
:: Gebeten door Gent, verliefd op zijn stad
:: Sinds 1985 Gemeenteraadslid
:: Tussen 1989 en 2009 (eerste) schepen
:: Tussen 2009 en 2014 Vlaams Volksvertegenwoordiger
:: Tussen 2014 en 2016 Kabinetschef van de
    Vice-minister-president Vlaamse regering
:: Sinds 2013 voorzitter Raad van Bestuur Ugent
:: Levensmotto: Geen angst maar passie

Nieuws

Hervorming van het loodswezen is broodnodig

Voor de derde keer in twee maanden tijd worden onze havens gegijzeld door de stakingsacties van het Vlaamse loodswezen.De economische schade voor onze zeehavens als gevolg van deze acties wordt geraamd op 1 miljoen euro per uur. De imagoschade is zelfs niet te berekenen en zal ons zuur opbreken in de bikkelharde concurrentiestrijd waarin onze Vlaamse zeehavens in de Hamburg - Le Havre range zijn verwikkeld.

Fractievoorzitter van Open Vld Sas van Rouveroij pleit al langer bij de bevoegde minister Crevits voor een hervorming van het loodswezen. Tijdens de bespreking van de beleidsnota van de minister twee jaar geleden, kaartte hij de problematiek al aan.

Tijdens de plenaire vergadering in het Vlaams parlement verwees Sas van Rouveroij naar de uitspraken van Roger Blanpain, emeritus KUL-hoogleraar arbeidsrecht. “Het gaat hier duidelijk om een misbruik van het stakingsrecht. De overheid heeft de plicht de loodsen op te eisen zoals de ministers Chabert en Simonet in het verleden reeds deden.”

Sas van Rouveroij: “Een reorganisatie van het loodswezen is onvermijdelijk, daarom herhaalde ik vandaag mijn vraag tot hervorming. Wanneer een fluwelen handschoen niet helpt om de loodsen opnieuw aan het werk te krijgen, moet diezelfde hand nu maar eens op tafel kloppen.”
 Terug naar overzicht